a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

Beslutsångesten lägrar sig

JobbPosted by Lena Fri, February 22, 2013 12:58:52
Jag har beslutsångest!

Till skillnad från för två år sedan när jag sökte jobb och ingen brydde sig det minsta, har jag den här gången fått ganska bra utdelning i form av intervjuer.

Just nu är läget som så att jag har ett jobb som jag bara kan skriva kontrakt på och ett annat där jag är en av tre sökande. Så ska jag vänta med kontraktet tills jag vet om jag har chans på nummer två? VET INTE! Vill jag jobba deltid och ägna mig åt hobbyverksamhet (läs författarskap) en dag i veckan eller vill jag ha vad som verkar som lite roligare arbetsuppgifter på heltid ... VET INTE!

Men det är inte bara det jag har beslutsångest för. Det är ju också det här med riksdagsvalet. Ja, jag vet att det är ganska länge kvar, men man måste ju börja tänka. Att rösta på samma parti som sist är uteslutet (de visade sig milt sagt galna) och att rösta på något annat etablerat parti är ... också uteslutet. Lilla Röda tyckte att jag skulle rösta på Kalle Anka-partiet. Men, let's face it den snubben verkar ju synnerligen korkad! Och dessutom pratar han jättekonstigt!

Fast i och för sig är jag kanske inte direkt intelligensreserven själv. För några dagar sedan hörde jag på radio att väglaget fått en bil att landa på taket. Min första tanke var " Vilket tak? Och hur kom den upp så högt? Det måste ha varit en låg byggnad." Jag vet i och för sig inte att det inte var så de menade ...

Sedan måste jag jag förstås också fatta beslut i en massa andra stora och viktiga frågor.

- Ska jag klippa håret eller inte? Det är fult men bekvämt att kunna sätta upp ..

- Ska jag städa eller lära mig att illustrera? Risken är förstås överhängande att jag inte hinner lära mig rita på en dag, medan jag faktiskt skulle hinna städa - men om jag städar kommer min underbara familj ändå bara att sabba det direkt de kommer hem - just det, kommer hem! Alla är utflugna och jag har tagit ledigt i dag för att vara med min sportlovslediga familj. Lyckat!

- Ska jag skriva lite till eller gå och borsta tänderna?

- Ska jag kanske rent av jobba en timme till hemifrån, så att jag blir något mindre stressad på jobbet på måndag?

- Ska jag sluta dra ut på tiden och göra något vettigt?

hm ....

hm ....

....

Jag tror jag går och borstar tänderna.

....

Eller förresten, jag skriver en filmrecension först smiley

Tjingeling!

  • Comments(0)//frolic.bok-bubbla.se/#post113