a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

En liten präktig eftertanke bara

JobbPosted by Lena Sun, October 26, 2008 18:58:34

Jo, nu efter mina femton minuter av berömmelse, så har jag fått varierad respons.

En hel del gliringar,

en del kommentarer om att vi inte alls är miljömedvetna, för vi gör ju det och det och inte nog med det, vi har mage att använda bilen ibland ...

och så en del jättegullliga kommentarer förstås. Tack för dem!

I alla fall så ville jag bara tillägga en sak, om nu någon har läst den där Kurrenbilagan som vi var med i. Jo, jag tror att vi tänker mer än medelsvensson på miljön, men jag är helt övertygad om att det finns de som är mer miljömedvetna än oss. Kanske flera stycken, eller flera tusen, eller miljoner, eller miljarder faktiskt om vi räknar med u-länderna där de inte har råd att vara miljöbovar.

Men, vi gör vad vi kan, utan att vända ut och in på oss. Förvisso, vi tar bilen ibland (det är ju trots allt svårt att hinna med 8-åringen mellan träningarna när det bara är 15 minuter i mellan). Och inte nog med det, något riktigt miljöbovigt, vi har dubbel uppsättnign kyl och frys. Jo minsann kan ni tänka er. Två kylar och två frysar eller egentiligen är det kanske bara en och en halv av varje men ändå. Men vi har försökt göra något åt det, flera gånger, men det funkar inte, för vår nya miljöklassade kyl och frys rymmer ju inget! Det får plats exakt fem liter på mjölkhyllan. Var i hela friden ska vi ställa de andra 10 litrarna mjölk och yoghurt? Ute på trappan eller?

Well well, om ni har någon lösning så hör av er!

För övrigt vill jag bara säga att det behöver inte vara allt eller inget när det gäller miljötänkande, vegetarianism, om man äter godis eller om man är trevlig eller otrevlig. Man kan göra så gott man kan och orkar. Ofta när jag säger att jag inte äter kött, säger folk:

- Å, jag skulle också vilja vara vegetarian, men jag kan inte leva utan hamburgare! (Eller något lika obegripligt, det skulle ju till och med kunna var leverbiff de inte kan leva utan, även om det låter väldigt osannolikt.)

Men ät hamburgare då, men minska ned på köttintaget lite i alla fall. Jag föredrar att folk äter mindre kött än att de inte minskar alls bara för att de inte kan sluta helt.

Hur skulle det se ut förresten, om man bytte ut att vara vegetarian mot att vara trevlig.

- Å, jag skulle också vilja vara trevlig, men jag kan inte låta bli att bli arg när folk inte blinkar ut ur rondellerna så jag fortsätter vara otrevlig ...

smiley

  • Comments(0)//frolic.bok-bubbla.se/#post21