a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

The Happening

FilmPosted by Lena Thu, October 30, 2008 15:18:00

Hu!

Titeln The Happening låter som något jättefestligt, men det är verkligen inte. den här filmen. I huvudrollerna ser vi Mark Wahlberg, som faktiskt är en betydligt bättre skådespelare än pop-stjärna (som Marky Mark var han ju mest en vandrande rutmage) Zooey Deschanel och John Leguizamo. För övrigt finns ett flertal mer eller mindre underliga karaktärer i filmen varav den värsta ändå måste vara Mrs Jones spelad av Betty Buckley.

Filmen handlar om en katastrof som drabbar en stor del av USA. Någonting i luften får människor att plötsligt tappa hela sin självbevarelsedrift och istället få en oemotståndlig lust att ta sitt eget liv. Det innebär som ni kanske förstår att filmen är ganska obarntillåten - med all rätt!

Hela första timmen satt jag med en obehaglig känsla och darrade som ett asplöv. Sedan kom jag på att jag frös och tog ett täcke, då slutade jag darra men hade fortfarande samma obehagliga känsla. Jag orkade inte titta, men jag ville verkligen veta hur det skulle gå.

- Kan vi inte snabbspola? frågade jag hoppfullt, för det gör jag ibland när jag vill veta hur något slutar.

- Skärp dig! sa maken.

Så vi såg hela filmen i rätt hastighet och ja, skådespelainsatserna var bra och filmen slutade väl så bra det nu gick, men det var inte direkt roligt. Filmskaparna har definitvt lyckats med sitt syfte - att göra en skrämmande film, som lämnar en med en orolig känsla och ett kraftigt behov av att titta på eller läsa något lättsamt, för att överhuvudtaget kunna sova.

Men visst rekommenderar jag den, om man gillar den här typen av film i alla fall.

smileysmileysmiley

  • Comments(0)//frolic.bok-bubbla.se/#post23