a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

Tonåringar

Bloggdags!Posted by Lena Sun, December 14, 2008 22:00:11

Det hela hände i måndags kväll.

Jag fick två tonåringar.

TVÅ!

Fram tills i måndags har jag bara haft tre barn - nu har jag två tonåringar och ett barn. Hur ska jag klara att ta hand om tonåringar?

Visserligen har jag övat en del på Lilla för hon har med sina snart nio år, hunnit vara tonåring i alla fall några av dem. Hon har svurit och sagt fula saker till mig, hon har haft killbekymmer, hon har strulat med läxorna och hon har stängt in sig på rummet och lyssnat på hög musik. Lyckligtvis har hon inte börjat röka, eller dricka, vilket jag verkligen hoppas att inte de andra heller kommer göra.

Stora Röda, som nu har tagit steget på riktigt, hävdar att det inte alls kommer bli någon skillnad och att hon alltid kommer vilja krama på mig och pappan. Jag håller oroligt tummarna och hoppas på det bästa.

Det har snart gått en vecka och jag tycker mig redan ana hur en känslomässig berg och dalbana börjar ta form. Det kan visserligen bero på att det stackars barnet, eller tonåringen menar jag, har haft alldeles för mycket att göra och för att hon har sovit för lite ...

Sonen har låtsats att han inte vill kramas i flera år nu. Så honom är jag van att tvångskrama och kan inte se någon skillnad än. Jag menar, läxorna har han ju aldrig gjort, så det kan ju omöjligt bli värre, vilket måste ses som positivt!

Fortsätter att hålla tummarna ...

... det är därför jag skriver så sakta. Inte att rekommendera faktiskt!

  • Comments(0)//frolic.bok-bubbla.se/#post25