a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

A second opinion

FilmPosted by Lena Fri, April 03, 2009 23:27:31

Låt den rätte komma in, är en film om en stackars mobbad kille, Oskar, som blir kär i en underlig blek och blodtörstig flicka.

På DVD-fodralet läste jag idel lovord och femmor av biostolar, getingar, fyror, huggtänder, stjärnor och mängder av likadana symboler på rad - det borde väl ändå innebära att filmen i boxen är helt fantastisk.

Men nej.

I och för sig vet jag inte hur i hela friden jag kunde börja titta på den, eftersom jag sedan tio års ålder fått mardrömmar bara av att tänka på vampyrfilmer. Denna fobi inföll när jag och min låtsassyster (alltså inte en påhittad syster utan mammas pojkväns dotter) satt uppe i syrrans säng och höll för öronen för att inte höra den otäcka musiken från filmen Dracula, som spelades nere i gillestugan. Jag är nästan säker på att vi blundade också, vilket var ganska korkat, eftersom få filmer kan vara lika otäcka som en rädd tioårings fantasi.

Nåväl, Låt den rätte komma in handlar ju om barn, så den borde ju inte vara så läskig ... trodde jag.

Men det var den, och inte bara läskig, utan dålig också. Jag menar visserligen ska man inte mobba, och filmen visade med mer än önskvärd tydlighet hur illa det kan gå för dem som gör det, men jag menar - huvuden, och armar och ja delar (tittade kanske inte så hemskt noga) som i blodbad skiljs från resten av kroppen (kropparna) och pluppar ned i en simbassäng är faktiskt inte så realistiska, eller ens trevliga att titta på.

Grattis förresten Tomas Alfredsons, du lyckades förena både min fobi för vatten och för vampyrer i samma film - inte illa! Dessutom lyckades du ha med en Rubins kub som gnisslade riktigt obehagligt - sådär som kuber med dålig kvalitet gör - hu!

Nu ska jag väl kanske inte försöka framstå som en expert på den här filmen, det kan ju hända att jag råkade lämna biorummet en liten stund under filmens andra halva (typ en timme), men jag måste väl ändå kunna ge den här filmen ett annat betyg än alla filmrecensenter - ja, a second opinion helt enkelt.

Jag ger den två rädda gubbar, för den var ju liksom lite bra också, om man bortser från själva handlingen och allt blod.

smileysmiley

  • Comments(2)//frolic.bok-bubbla.se/#post38