a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

Varför använda ...

Bloggdags!Posted by Lena Tue, September 22, 2009 17:06:48

... recept?

När jag kommer hem efter jobbet står sonen med brunt gegg upp till armbågarna. Nästan. Bredvid står Lilla Röda och hejar på. Efter en stund inser jag lättad att det bruna gegget inte är vad det såg ut att vara. Sonen håller på att göra chokladbollar - eller jag menar, sonen tror att han håller på att göra chokladbollar.

– Smeten är för lös, säger jag. Du måste ha i mer socker, cacao och havregryn.

Sonen slutar försöka forma bollar av den rinniga smeten och häller lydigt i mer socker och havregryn. Men det ser fortfarande inte ut som det ska.

– Vad är det du har hällt i? frågar jag ungefär samtidigt som jag får syn på mjölken. Har du hällt i mjölk?

– JA, men bara pyttelite, säger sonen.

– Det ska inte vara någon mjölk i chokladbollar, upplyser jag.

– Nä, men det var så lite, försvarar sig sonen. Och två ägg.

– Två ägg? upprepar jag förvånat. Det ska inte vara ägg i chokladbollar.

Så får jag syn på mjölet på köksbänken.

– Har du haft i mjöl också?

– Ja, du sa ju det, svarar sonen.

(for the record, det har jag aldrig sagt!)

Suck och stön. Nog för att recept ibland kan vara lite jobbiga - men de kan vara hemskt bra att ha också.

Nu luktar det nybakt i hela huset, för på min inrådan gräddade sonen sina chokladbollar och har nu en plåt med fina runda chokladkakor - knapriga på utsidan och mjuka på insidan.

Goda?

... vi ska väl inte överdriva.

  • Comments(3)//frolic.bok-bubbla.se/#post54