a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

Gnissliga tänder betyder att det är roligt!

JobbPosted by Lena Fri, November 13, 2009 14:29:05

Ja, i alla fall skulle man kunna sammanfatta det så ... kanske.

Jag tycker det är roligt att ha mycket på gång på jobbet - men det leder också till att jag blir stressad - vilket leder till att jag gnisslar tänder. Kanske inte helt logiskt, men ack så sant.

Den här veckan har varit fulla av tandgnissling. Faktiskt började det redan förra veckan, då jag avslutade ett ganska stort och roligt jobb åt en kund (som råkar vara tidsoptimist). Det blev jobb både natt och dag.

Den här veckan började i måndags kl 05.00 med ZOOA-turné. Först åkte vi till Hunnebostrand och besökte Nordens Ark, vilket jag verkligen rekommenderar. Djuren har riktigt stora hägn och man har chans att se dem på riktigt nära håll, exempelvis en vargflock och järvarna som nästan kom fram till staketet och luktade på oss!

Sedan bilade vi vidare till Borås, där vi övernattade hos Lenas moster, sov gott och blev bjudna på en frukost som kunde gjort vilken hotellfrukost som helst grön av avund. Tisdagen fortsattes sedan med besök på Borås Zoo, säljmöte och snabb biltur genom parken. Allt var jättepositivt, inte bara det att vi nästan kunde klappa brunbjörnarna med de snälla ögonen. (- Akta händerna, så ni får behålla dem! så vår guide, parkens marknadschef), utan även människorna. De tyckte vårt ZOOA-koncept var jättespännande.

Så håll nu tummarna oavbrutet i några veckor (eller några månader kanske, för säkerhets skull) så att vi får en ny ZOOA-kund!

Som sagt bilade vi - det är också värt att nämnas. Vi hyrde MSP-bilen, (en liten Mini Cooper, med riktigt bra sprutt under huven) och blev båda förälskade. Det var med sorg i hjärtat jag lämnade tillbaka bilen på tisdagskvällen (efter att ha fulltankat den för ett par hundra, full tank kostar ungefär 350 spänn - sug på den mina kära bensinslukande Volvosar!)

Nästa gång jag skulle köra Volvon, hade jag nästan dåligt samvete för min nya kärlek - men det gick över när jag drog igång bilstereon. Damn! Det var ju så det skulle låta! Den där fjutt-Minin, var visserligen rolig att köra, men det var nästan sorgligt att lyssna på musik i den!

Nåväl, onsdagen gick åt till författarbesök i två femmor i Kungsör på förmiddagen. Allltid roligt att göra besök på skolor - det är inte riktigt samma sak att komma i egenskap av författare, som i egenskap av lärare! Och man blir sugen på att åka hem och skriva en ny bok direkt.

På eftermiddagen bar det av till Flen för konståkningstest för Stora Röda. Det var nervöst, för hon var dels rädd att inte klara något av de båda testen, och dels rädd att klara båda testen - för det skulle innebära att hon blev B-åkare (och med andra ord en paus ifrån upphoppandet på prispallar, som hon nu börjar bli van vid.) Det gick i alla fall bra, hon klarade inget av testen, men var väldigt, väldigt nära på båda. Lilla Röda och jag tittade ivrigt på från läktaren. Jag relativt städat och Lilla mindre städat (det går ju att springa in och ut från omklädningsrummet, tigga till sig godis och dansa street jazz på läktaren - funderar faktiskt på att prova det nästa gång ...). Vi var hemma vid åtta och jag hann inte se Gray's anatomy (och har fortfarande inte hunnit det).

Så var det torsdag. Festtorsdag. Dags för Lena & Lena att vara värdinnor på Munktell Science Parks Hjältefest. Hela dagen gick åt till den och en stor del av natten - men det var jättekul! Fast det absolut roligaste var nog ändå deltävlingen där lagen skulle nynna till en låt de hörde i hörlurar. En del nynnade ... eh ... väldigt vackert.

Ganska trött på fredagsmorgonen, fick jag hjälp av svärmor att skynda på barn och köra dem till skolan, sedan bar det av till jobbet och vete 17 vad jag har gjort hela dagen, men nu är det dags att åka hem.

Och i morgon, ska jag inte åka någonstans! Jag ska bara hm ... jo, just ja, köra till träning, träna själv, städa, dammsuga, tvätta, vattna, byta lakan, kratta löv, skriva en ny bok, åka till tippen, hämta sonen från träningslägret, laga mat, handla och måla om huset. Eller nej, måla om huset behöver jag visst inte, det är ju tegel - skönt! Sedan ska jag vila och kanske rent av läsa ut boken, se Grey's-avsnittet och bara ta det lugnt!

På söndag är det match - tjoho!

  • Comments(2)//frolic.bok-bubbla.se/#post66