a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

Recensioner av barn

FörfattarskapPosted by Lena Mon, November 30, 2009 22:32:18

Här är några recensioner som barn har skrivit på: http://www.bokrecension.se Kul att få kommentarer av den riktiga målgruppen!

Jonte basketliraren (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter Jonte basketliraren. (http://www.bokrecension.se/913215626X)
Förfataren heter Lena Stenbrink och illustratören heter Tor Jäger.

Boken utspelar sig i en liten stad i Sverige.
Huvudpersonen heter Jonatan Fredriksson men kallas för Jonte. Jonte har stort, blont hår. Han är oftast glad.

Jonte älskar basket och han skulle jättegärna vilja spela i en match, men han är inte tillräckligt bra. Efter ett tag när han har tränat mycket så får han en plats i matchen. Han får också veta att han ska få ett syskon.

Det jag tyckte särskilt mycket om i min bok var slutet av matchen för det blev spännande och man blev glad när man läste det. Bilderna är fina och passar bra till texten och man förstår mycket genom bilderna. Fast jag tycker bilderna ska ha färg.

Jag tycker att andra ska läsa boken för den är bra,spännande och man blir glad när man läser den. /AnonJonte Basketliraren (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter Jonte basketliraren. [www.bokrecension.se/913215626X]
Författaren heter Lena Stenbrink..
Till sin hjälp har hon fått hjälp av Tor Jäger som är illustratören.
Boken utspelas i liten stad i Sverige i nutid.
Jonte är huvudpersonen i boken.
Jonatan är en ganska snäll liten grabb som kan bli lite lätt arg ibland, men annars är han en trevlig pojke.
Jonte har nyss börjat med basket och skulle gärna vilja spela en riktig match. Tränaren Kjell säger till Jonte att om han spelar bra i träningsmatchen ska han få spela en riktig basketmatch och det skulle Jonte tycka vara jätteroligt men så dyker världens läge upp... ett straffkast dyker upp, men hur går det?

Jag tyckte att boken var spännande och rolig. Lite sorglig, men ändå en bra bok. Boken är mycket bra illustrerad. Jag tyckte särskilt att omslaget var fint. Skuggan av spelarna var bra, publiken var inte dålig heller. Och man ser att Jonte är mycket koncentrerad.
Den här boken får fyra basketbollar utav fem./JohanJonte basketliraren (Betyg 3 av 5)

Boken heter Jonte basketliraren. http://www.bokrecension.se/913215626X.

Författaren heter Lena Stenbrink. Illustratören heter Tor Jäger. Boken utspelar sig i en liten stad i Sverige. Det handlar mest om Jonte. Jonte älskar att spela basket och är väldigt kär i Jenny. Han vill vara med en riktig match. Det jag tyckte bäst om i boken var bilderna. Jag tyckte att de var coola och min favoritbild är den på sidan 8. Den föreställer Jonte som sitter i kojan och drömmer om att han gör mål. Han ler så roligt. Jag tyckte att den här boken var ganska bra. Ni som gillar basket borde absolut läsa den men ni som inte gillar basket borde ändå läsa den här boken för den är väldigt spännande. Den handlar om så mycket annat än basket t ex när Jontes mamma får barn. Jag rekommenderar denna bok för 10 - 13-åringar. Jag ger den här boken 3/5 smultron. HÄLSNINGAR Janet!!! /JanetBra bok! (Betyg 5 av 5)

Boken jag har läst heter Jonte basketliraren. www.bokrecension.se/913215626X Författaren är Lena Stenbrink.. Illustratören heter Tor Jäger. Boken utspelar sig i en liten stad i Sverige. Den handlar om en pojke som heter Jonte.

Jonte är trevlig och älskar basket. Han har precis börjat att spela basket i sin kommpis Fredriks lag, men allt är inte riktigt som det ska med Jonte s mamma. Hon har betett sig konstigt på sistone. Hon har legat på soffan och gråtit. Vill ni veta varför får ni läsa boken!

Jag tyckte att boken var bra för att det hände nya saker hela tiden. Jag tycker att illustrationerna är fina och skickligt gjorda. Tor Jäger fick med så många detaljer t ex på bilden på sidan 28 när man verkligen ser kläderna ligga huller om buller precis som det står i texten. Man ser vad är vad och inte massa krumelurer. Jag tycker att det här är en bra bok för barn under 10 år. Jag ger boken 5 böcker av 5! /Felipe

Jenny och Jonte (Betyg 3 av 5)

Boken jag har läst heter J hjärta J. www.bokrecension.se/9132154208
Författaren heter Lena Stenbrink.
Illustratören heter Tor Jäger.
Boken utspelas i en liten stad i Sverige.
Huvudpersonerna heter Jonte och Jenny. Jonte har blont och fluffigt hår och stora ögon. Han blir lätt arg, t. ex den gången då han blev arg på Freddy och Jenny när han trodde att de var kära i varandra. Jenny har ljust brunt, lite vågigt hår, ett litet huvud och små ögon. Jenny är en omtänksam flicka. När Jonte och Jenny var i kojan så bjöd Jenny på fika och Jonte bjöd på dricka. Jenny är bra på svenska. När de hade prov i matte och svenska fick Jenny alla rätt på svenskprovet men matten gick ganska dåligt. Jonte fick alla rätt i matten men det gick inte så bra i svenska.
Bilderna var sådär. De var ganska otydliga och man såg inte allting så bra. Men det gick bra ändå. Man förstod vad de föreställde. Jag skulle vilja att Tor Jäger ritade en hund!!!!
Boken handlar om Jontes och Jennys kärleksproblem.
Jonte och Jenny är hemliga kompisar. Ingen vet att de brukar träffas i kojan efter skolan . Jonte är kär i Jenny och Freddy är också kär i Jenny. Då blir Jonte svartsjuk!!!
Boken var bra. Den hade ett lyckligt slut och man visste inte vad som skulle hända på nästa sida. Jag tyckte att den skulle vara längre och ha mer text.
Jag rekommenderar boken till dem som gillar lättlästa böcker med bra slut. /AnonJ Hjärta J (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter J Hjärta J. www.bokrecension.se/9132154208
Författaren heter Lena Stenbrink.
Illustratören heter Tor Jäger.
Boken utspelas i en liten stad i Sverige.
Huvudpersonerna i boken heter Jonte och Jenny. Jonte har blont, fluffigt hår och stora ögon. Han har kort stubin tex när han Jenny frågade om Jonte ville ta med Fredde till kojan.
Jenny har ljustbrunt, lite vågigt hår.

Boken handlar om kärlek. Jonte blir kär i Jenny men sen ser det ut som om Fredde blir också kär i Jenny.

Jag tycker att boken var bra och spännande. Det fanns ju inte så många bilder, vilket var lite dåligt, men de bilderna som fanns var väidigt fina. Man behövde inte läsa texten för att förstå bilderna.

Jag vill rekomendera boken till dem som gillar böcker om kärlek./ SabinaJ hjärta J (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter J hjärta J. [www.bokrecension.se/9132154208]

Hon som skrev boken heter Lena Stenbrink. Han som gjorde bilderna heter Tor Jäger. Boken utspelas i nutiden i en ganska liten stad. Den handlar om Jonte och Jenny. Jonte har blont långt hår. Jenny har långt brunt hår. Jenny och Jonte är lite kära i varandra och Jonte tror att Fredde och Jenny är kära i varann. Jag tyckte boken var spännande och bilderna var ganska fina för att det var noggrant ritat. Jag tycker att man ska läsa den här boken för den är spännande,rolig och slutar bra.Jag ger boken fyra av fem stjärnor. /EbbaJ hjärta J (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter J hjärta J. [http://www.bokrecension.se/9132154208]
Författaren heter Lena Stenbrink.
Illustratören heter Tor Jäger.
Boken utspelas i en liten stad i Sverige.
Den handlar om en tjej som heter Jenny och
två killar som heter Jonte och Fredde.

Jenny har vågigt, ljusbrunt hår och gröna ögon. Jenny är modig för att hon vågar dansa med killar. Jonte har blont, fluffigt hår och gröna ögon. Jonte är blyg för att han inte vågar säga att han är kär. Fredde har blont rakt hår och glänsande blåa ögon. Fredde är cool och alla tjejer i hela skolan älskar honom.

Jonte är kär i Jenny men Fredde är också kär i Jenny. Jonte blir svartsjuk när han ser Fredde och Jenny tillsammans. En dag när de skulle ha klassfest så bjöd Fredde upp Jenny på dans då
blev Jonte helt förstörd. Jenny viskade något till Fredde och Jonte hörde Fredde säga "JA"
Vad var det Fredde sa JA till...?

Jag tyckte om slutet för att det var så oväntat. Jag tyckte inte om när Jonte och Jenny brukade vara i kojan för det var inte så spännande.

Jag tyckte om bilderna men jag tycker att de ska ha färg!!!

Jag rekomenderar boken till dem som gillar spännande böcker med bra slut./ Therese G

This book is awsome! (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter J hjärta J. http://www.bokrecension.se/9132154208 Författaren är Lena Stenbrink.. Illustratören är Tor Jäger.
Boken utspelas i en liten stad i Sverige.

Huvudpersonen är Jonte. Jonte är kär i Jenny. Men... är hon kär i honom eller Fredde!? Jonte och Jenny brukar träffas i smyg efter skolan i en koja för att hjälpa varandra med läxorna. Fredde är Jontes kompis och Jonte tror att han också tycker om Jenny.

Jag tyckte att bilderna var fina. Jag tyckte mest om bilden på sidan 68 för att chauffören ser rolig ut. Boken var bra och spännande för man vet inte vad som händer i nästa kapitel!

Jag vill rekommendera den till alla som tycker om kärleksböcker för J hjärta J handlar mycket om kärlek.

Jag ger boken 4 (^_^)! /Daniel


En bok om mobbning (Betyg 5 av 5)

Boken jag har läst heter Töntiga Tobias och killgänget. (http://www.bokrecension.se/9173511420)

Den har skrivits av Lena Stenbrink.
Illustratören heter Tor Jäger.

Boken har utspelas i en liten stad i Sverige.
Huvudpersonen heter Tobias. Boken handlar om Tobias som bli mobbad i sin nya skola.

Jag tyckte att bilderna var roliga och fina och boken var bra. Boken var rolig för att Micke gör en grimas på en av bilderna och boken var spännade för man vet inte vad som kommer att hända i nästa kapitel.

Jag tycker att alla borde läsa den för den är bäst!
Jag vill ge boken 5 <3
och, Lena och Tor, fortsätt skriva böcker! /DanielTÖNTIGA TOBIAS OCH KILLGÄNGET (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter Töntiga Tobias och killgänget. Den som har skrivit boken heter Lena Stenbrink. Illustratören heter Tor Jäger. Boken utspelas i en liten stad i Sverige. Den handlar mest om Tobbe för det är han som blir mest mobbad.

Tobbe är feg för när han blir mobbad säger han inte till sina föräldrar eller till rektorn. Men Tobbe är också snäll och han har många kompisar. Tobbe hade flyttat fast det ville han inte, för att han hade många kompisar i sin gamla skola.

Första dagen i den nya skolan följer mormor med till skolan. Han får sitta brevid en kille som mobbar nästan hela tiden. Han heter Micke. Men det som är bra är att Tobbe får en kompis som heter Jojje. En dag när Tobbe och Jojje skulle cykla hem med varandra kom Micke och killgänget.

Micke hade mobbat Tobbe men den här gången gick det för långt för Tobbe. Han vände sig mot Micke och sa:
- Vad vill du? Behöver du hjälp att hitta hem? Då tog Micke cykeln snabbt från Tobbe och tog på sig hjälmen och cyklade som bara den. Plötsligt blev han påkörd av en bil, ambulansen kom och tog honom till sjukhuset. Mer berättar jag inte. Vill ni veta hur det gick för Micke och Tobbe får ni läsa boken!

Jag tyckte att boken var bra men det var lite fel i boken. På sidan 88 står det: "En morgon är Micke är tillbaka". På sid 70 stod det "Han hinner nästan hugga tag i pakethållaren, innan Micke uppfattar vad som hänt och glider i väg med ökad fart" fast det var ingen pakethållare på bilden. Men annars var det bra för bilderna var fina och Lena Stenbrink skrev bra! Jag tycker att man ska vara 8-10 år för att kunna läsa den här boken. Jag ger den 5 stjärnor! /Simon


( författarens kommentar: Inget fel på sid 88, däremot är det verkligen en miss att cykeln inte har någon pakethållare, tänk att jag inte märkt det!)

Töntiga Tobias och killgänget (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter Töntiga Tobias och killgänget. www.bokrecension.se/9173511420.
Författaren heter Lena Stenbrink.
Illustratören heter Tor Jäger.
Boken utspelas i en liten stad i Sverige.
Huvudpersoner heter Tobias. Tobias börjar i en ny skola men där blir han mobbad av Micke och killgänget. Tobias är snäll pojke. Det märker man när han hjälpte till att plocka upp saker till sin systers rum när de hade flyttat in i det nya huset.

Det bästa i boken var när Jojje och Tobias blev vänner.

Jag tycker att bilderna var coola och särskilt en var jättebra: den bilden som föreställer en mobbningsscen. Två killar håller fast Tobias och Micke trampar på Tobias ryggsäck i regnet. Ryggsäcken blir alldeles förstörd och alla sakerna ramlar ner i geggan. Det finns inget vitt på bilden och regnet ser så äkta ut!

Jag tycker att alla ska läsa Töntiga Tobias och killgänget för att ingen ska mobba!!!
Jag vill ge den här boken 4 av 5 stjärnor. /ErikTöntiga Tobias och killgänget (Betyg 5 av 5)

Boken jag har läst heter Töntiga Tobias och killgänget. [www.bokrecension.se/9173511420] Hon som har skrivit boken heter Lena Stenbrink. Han som har ritat bilderna heter Tor Jäger. Boken utspelas i en ganska liten stad i Sverige i nutiden. Den handlar om en kille som heter Tobias. Han har brunt hår. Tobias är snäll t ex när han försöker rädda Mickes liv fast han inte gillar honom.

Tobias ska flytta och byta skola. Han tror att allt kommer att bli bra, men det blir inte som han har tänkt. Boken var jättespännande, rolig och lättläst men kapitlen var för korta tycker jag. Bilderna var fina med många detaljer. Min favoritbild är den som föreställer Tobias när han ligger i sängen och försöker att sova. Den är så verklig! Bilden finns på sidan 12. Jag tycker att andra ska läsa den här boken för att lära sig hur det känns att bli mobbad. Jag ger Töntiga Tobias och killgänget 5 av 5 stjärnor. / Ebba

Töntiga Tobias och killgänget (Betyg 4 av 5)

Boken jag har läst heter Töntiga Tobias och killgänget. http://www.bokrecension.se/9173511420.

Författaren heter Lena Stenbrink och illustratören heter Tor Jäger.

Boken utspelar sig i Dagmarslund. Huvudpersonen är Tobias även kallad Tobbe. Tobbe har brunt hår och är gannska blyg. Han gillar att cykla och är offtast glad.

Tobbe börjar i en ny skola och får en ny kompis som heter Jojje. De leker med varandra, men det finns en kille som heter Micke och hans gäng som mobbar Tobbe för bland annat att han cyklar med cykelhjälm.

Det jag tyckte skärskilt i min bok var att Tobbe blir modig och att Jojje var snäll och lekte med Tobbe. Det jag inte tyckte ver så bra att det var några slarvfel t ex när det står att Tobbe försöker ta tag i pakethållaren fast på bilden har cykleln ingen pakethållare. Men annars var den bra.

Bilderna var fina och jag tyckte om att de hade hade färg. Jag tycker att andra ska läsa den för att den var bra, spännande och hade fina bilder. Jag ger boken 4 stjärnor. / Therese Brandels

  • Comments(0)//frolic.bok-bubbla.se/#post69