a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

Två fjortisar ...

Bloggdags!Posted by Lena Tue, December 08, 2009 09:25:48

... och en som tror att hon är det.

Då har man två fjortonåringar då. Eller egentligen inte förrän om 11 respektive 13 timmar - men så petig ska man väl inte vara.

Så är det äntligen bara en födelsedag till före jul. Lilla Röda blir 10 och det är på tiden. Hon har trott att hon är 14 sedan hon var 6 år.

Själv sitter jag och försöker göra något vettigt utan min lilla HP, som har varit hos datadoktorn sedan i torsdags. Jag hoppas verkligen att den är frisk snart. Det börjar bli väldigt svårt att göra något produktivt med en gammal dator som bara har så gamla versioner av program att mina nya dokument inte ens går att öppna.

Men let's not gnälla! jag har i alla fall inte någon svenskuppgift som ska lämnas idag eller något prov i franska (som jag inte börjat läsa på till) i morgon. Det har däremot sonen - så idag på födelsedagen kanske det inte hinns med så mycket annat än skolan. Och risken är väl att inte skolan hinns med heller - för han har en otrolig förmåga att förbruka tid utan att direkt få något gjort.

Funderar på om det är ärftligt. För Lilla Röda slösar i genomsnitt bort tre timmar varje dag på såsning. Jo, det stämmer, mina exakta uträkningar visar att det går åt ungefär en timme varje morgon, en timme i samband med läxläsning och en timme (MINST!) före sänggående till ja ... absolut INGENTING!

Eller ingenting är väl att ta i, på dessa tider drivs ju i alla fall den stackars mamman (dvs jag) ett steg närmare vansinnet varje dag, så någonting används ju tiden till. Jag hoppas verkligen att det finns många steg kvar. Riktigt många.

För vansinnig har jag ingen större lust att bli.

Nu väntar jag bara på att telefonen ska ringa ...

...

...

Rrrrrrrrr!

– Lena!

– Hej, det är datadoktorn. Din dator är färdig!

Nähä, så var det inte. För det var bara i fantasin - men det vore fint, tycker Lena.

Nåväl, jag skulle ju kunna stä ... aarrgggh ... städ.. ehhhrg ... göra något annat istället. Men, nä det får bli en annan gång. Nu är jag strängt upptagen.

Jag väntar ju faktiskt på att telefonen ska ringa!

  • Comments(1)//frolic.bok-bubbla.se/#post70