a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

He perdido el mando a distancia

JobbPosted by Lena Sun, September 18, 2011 22:27:36

Sitter på mitt stora hotellrum och njuter av att ha rest färdigt. Började klockan 12 i förmiddags och var framme efter klockan åtta. Vilken tur att jag inte tog Arlandabussen från Eskilstuna, för då hade jag dels fått lägga på fyra timmar på resan + att jag hade fått byta fyra gånger och dessutom missat planet. Den bussen tar alltså fem timmar - hur i hela friden lyckas man med det? Ligger bussen på rygg eller?

Jag inser i alla fall att jag är en mycket orutinerad resande. Det gick bra ända fram till Arlanda, om man bortser från att jag visade flygbiljetten i stället för bussbiljetten på bussen, men sedan började förvirringen.

Man skulle göra "självincheckning". Problemet vara bara att ingen automat hade Spanair som alternativ. Efter att ha vimsat runt lite och frågat samma barska dam två gånger, fick jag veta att jag skulle checka in på en SAS-automat. Det gick bra, sen skulle jag lämna bagaget på ett "baggage drop" vilket jag gjorde - men fick veta att det var fel ställe. Nåväl jag kom i alla fram till min gate och på planet. Hade sällskap med en trevlig colombiansk kvinna och en väldigt frenetisk spansk lärare (tror jag att han var, han hoppade upp och ned och hetsåt en hel låda brödpinnar - och den starkaste ledtråden, han rättade uppsatser).

Väl framme hade jag verkligen planerat att ta buss eller spårvagn, men när äntligen baggaget kom och det var dags att hitta till dessa - såg jag inga skyltar till dem, men sprang istället på en taxiskylt. Och latmasken vann. Helt otroligt, jag är ju egentligen alldeles för snål för att ta taxi, men nu gjorde jag det. Skönt!

Fast fy vad jobbigt det är att inte kunna kommunicera med människor för att man inte kan språket. taxishaffisen drog på i sin smattrande spanska och jag stammade fram mitt brutna:

- no hablo Espaniol! Do you speak any English?

- no

- Francaise?

- no

- Deutch?

- no

- ... Svenska?

Och där ser man att man inte har nytta av språk - så länge man inte kan just det språk man behöver.

När jag äntligen kom fram till hotellet, träffade jag på min kollega som glatt upplyste mig om att Skandinavistikstudenterna jag ska intervjua i morgon inte kan engelska.

- eh ... he he ...

Jag lyckades i alla fall beställa en baguette med tonfisk utan alltför stora problem, så det måste väl vara ett plus för mig!

I morgon har jag sovmorgon, frukost klockan nio och sedan kommer studenterna vid 18.30 - så jag får väl ta lilla älsklingen och gå ut och fota lite under dagen.

Och kanske hinner jag lära mig lite mer spanska, vilket verkar vara användbart här. Exempelvis ser det ut som att jag behöver lära mig frasen i rubriken.

Alltså vad är det med fjärrkontroller!?

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.