a frolic of my own

a frolic of my own

Frolic = roa sig, ha skoj

Det är därför jag har den här bloggen. Jag vill göra något som inte behöver vara så seriöst, utan bara lite för skoj skull. Det innebär inte att jag ämnar vara rolig. Nä, långt därifrån, jag kommer vara precis lika trist som vanligt.

(Jag är seriösare på min bokhemsida och min jobbhemsida)

Hur tänker de?

Bloggdags!Posted by Lena Thu, November 05, 2009 09:14:22

Läste i vår lokala gratistidning Sméjournalen, att de ska ta bort 29 övergångsställen i Eskilstuna.

Anledning: Bilisterna stannar inte ändå.

Gångtrafikanterna ska själva få bestämma vart de vill korsa gatan.

Jaha, då kan vi ju lika gärna slopa åldersgränsen på systemet – för ungdomar får ju tag i sprit ändå – de kan ju själva ta ansvar för att inte köpa sprit om de är för unga.

Eller?

Nu säger jag (och förmodligen de flesta föräldrar)så här till mina barn:

– Vänta vid övergångsstället tills du är säker på att bilen stannar.

Vad ska vi säga när övergångsställena är bortsuddade?

– Vänta vid vägkanten tills alla bilister har åkt hem och lagt sig.

Det står att 12 av 18 gångtrafikanter som blivit påkörda i trafiken, har blivit det på övergångsställena.

Ja, det låter ju faktiskt som att övergångsställena är rena dödsfällorna.

Det står dock inte hur många procent som korsar gatan på övergångsställena. Är det till exempel 90 procent, så är det ju uppenbarligen farligare att korsa gatan var man vill. Sex personer av 10 procent är betydligt högre andel än 12 personer av 90 procent.

Nåväl, jag är väl ganska säker på att jag kan klara att gå över gatan var jag vill. Vad som får mig att darra, är alla skolbarn som nu dödsföraktande ska korsa gator var de vill, när de vill och hur de vill. Har jag fel när jag tycker att det låter lite vanskligt?

smiley

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mosterm Yster-Get Sun, November 08, 2009 21:06:40

Hallå där...

Varje vecka går vi till skogen med våra barn på förskolan. För att komma dit måste vi korsa en inte allför trafikerad gata. Tänk dig att två pedagoger och ca 10-15 barn står vid övergångsstället och väntar. (För man kan ju inte lita på att bilisterna stannar även om det är vid ett övergångställe man väntar...) MÅNGA gånger (kanske 3 an 10) får vi stå kvar och vänta eftersom bilisterna INTE stannar trots att det är vid ett övergångställe vi står och väntar. Hur ska man få folk att fatta att det är "nya" regler, att man faktiskt SKA stanna vid övergångställen om det är minsta lilla mänska som vill gå över?! Ja du... Gubbar med hatt/keps är inte mina favoriter, det är oftast såna som INTE stannar... Vet inte vad man ska göra annat än vänta tills det är säkert att gå över. Men, men har man inga större problem så är det väl ok. Vi fskl är ju vana vid att ta ansvar och tänka åt andra mänskor... Fniss!

Kul att träffas förresten även om jag inte riktigt fattade din patiens...

Ha det!

Kramar från Moster Yster-Get